Promenad

KusinKevin har just fyllt två år, en liten envis krabat som kan gå själv. Ska inte åka vagn! Så här är vi ute på hundpromenad - farmor/mormor med barn & barnbarn samt hundar.
Kevin är mycket stolt över sin bäbiskusin & ska dra barnvagnen själv!  Fick han som han ville så skulle ingen hjälpa till. Lite motvilligt gick han med på att farmor hjälpte till & styrde när det behövdes.
En nerbäddad Denise som sover så sött!
 
Ha det bäst gott folk & akta så att ni inte blåser bort!
Vi ska just klä oss & ut på en hundpromenad i kvällssolen.
/vinkelivink
 
 

En månad med Bäbis!

Denise är nu sex veckor, tiden går fort!
Vid läkarundersökningen fick jag frågan om det var som jag hade tänkt mig med att leva med en bäbis. Svaret är både ja & nej. Det är mycket som inte blev som jag tänkt mig...
 
Bärselen har underlättat vårt liv väldigt mycket. Utan den vet jag inte hur jag gjort dessa veckor. Denise har sovit i denna många gånger då hon inte kommit till ro i mitt knä eller i sin säng. Denna bild togs då Denise hade skrikit i många timmar & tillslut somnade i selen. Sladdarna tillhör en mp3-spelare som spelar lite musik för henne så hon skulle komma till ro.
 
De första veckorna flöt på & var riktigt trivsamma, men något hände efter att jag blev dålig. Denise blev mer & mer "mammig" & ville snutta/äta mer & mer. Det var svårt att få henne nöjd. Hon ville äta varannan timme, dag som natt... Detta gjorde att hela vår lilla familj fick en "störd" sömn. Ingen av oss blev utvilade.
Inte heller kom Denise till ro på dagarna, så det fanns ingen chans att "ta igen" lite sömn...
 
 
Under påskhelgen kom det första jollret & flinet =) Så det har funnits stunder då Denise varit glad också, även om hon har varit väldigt ledsen...
 
Många promenader har det blivit - här en nöjd liten bäbis i sin vagn! Ofta har Denise sovit i sin vagn men så fort som vi kommit tillbaka hem så har hon vaknat. Detta gjorde mig mer & mer frustrerad...
 
En av de första gångerna som Denise somnade i min famn utan att vara hysteriskt ledsen. Gotjejen!
 
 
En kompis sa till mig att de provat att ge ersättning till sin son på kvällarna. Detta hade gjort honom lugnare. Då Denise hade haft flera kvällar med bara hysteriskt grinande & jag var så frustrerad så jag visste varken in eller ut, så bestämde jag mig för att testa med ersättning istället för att amma. Det beslutet är det bästa jag tagit på länge! Den kvällen somnade Denise & sov lugnt i flera timmar! Detta är nu en vecka sen & jag ger nu Denise ersättning två gånger/dygn. Detta har gjort en mer harmonisk & nöjd bäbis samt en mamma som fått betydligt mer sömn! Det känns som att jag fått en ny bäbis! Lillstumpan min!
Troligen så sinade min mjölk & blev tunnare då jag var dålig, så därför blev Denise aldrig helt mätt - en hungrig bäbis blir en skrikande bäbis!
 
Tänker tillbaka på frågan från läkaren...
För några veckor sedan då frustrationen var som störst så var det inte som jag tänkt mig, nu är svaret annorlunda. Om det är så som det varit den senaste veckan att leva med bäbis, så är det ungefär som jag hade hoppats på - dock trodde jag inte att man kunde känna så mycket kärlek. Min älskade lilla bäbis!
 
Vinkelivink! =)
 
 
 
RSS 2.0